Skydda din lådcykel under vintermånaderna

Är din lådcykel beredd för vintern? Ge din lådcykel lite extra kärlek här under vintermånaderna. Frost, snö, slask och salt är hårt för din el-lådcykel, därför är det extra viktigt att du underhåller din el-lådcykel under denna period. En välskött lådcykel har mycket längre livslängd än icke-underhållna cyklar.

Vi tillhandahåller flera alternativ, när du vill vårda och skydda din lådcykel under vintermånaderna:

Garage för lådcykel

Garage för lådcykel

Vill du ta extra väl hand om din ellådcykel, så är ett garage det bästa valet, så att lådcykeln kan stå torrt och väl skyddad från regn och snö.

Det heltäckande garaget täcker hela lådcykeln och skyddar den optimalt, så att den håller i många år. Garaget är inkl. UVA- och UVB-strålskydd, så din cykel håller även färgen optimalt. Lådcykel garaget skyddar mot regn och smuts, så din lådcykel är redo för vintern!

LÄS MER…

Regnskydd för lådcykel

Regnskydd för lådcykel

Regnskyddet skyddar frontlådan och dina tillhörigheter från regn, slask och snö.

Regnskydd för el-lådcykel. Designad i svart och täcker frontlådan och är avsedd att skydda frontlådan eller eventuella gods från regn, slask och snö. Regnskyddet är skräddarsytt och har elastiska band i de bakre hörnen som enkelt monteras, så att det sitter stadigt runt lådan.

LÄS MER…

Kapell till El Lådcykel

Kapell till El Lådcykel

Du kan skydda dina passagerare från regn och vind med en kapell. Håll barnen torra och varma när de cyklar med kapell.

Kapell är utformad, så att det finns en optimal utkik för passagerarna. Vår kapell har extra tjockt tyg och dragkedjor för att se till att det håller längre än de tunnare kapell modellerna.

LÄS MER…

Underhåll året runt

Din lådcykel behöver underhålls året runt, men speciellt under vintermånaderna är det viktigt att vara uppmärksam på skydd mot regn, slask och snö. Underhåll sparar ofta också extra reparationer.

Vintertid är det viktigt att tvätta sin el-lådcykel oftare än vanligt, så att den hålls ren från smuts och salt. Om salt får sitta för länge på din lådcykel riskerar du, att din cykel eller delar av den rostar.

Tvätta din lådcykel med tvålvatten och Bike Wash ungefär varannan vecka. Använd gärna en mjuk borste för att säkerställa att salt och smuts tas bort.

Då rekommenderar vi, att du smörjer din el-lådcykel med olja. Det är extra viktigt att smörja kedja, växlar, växlar och lås, så att du uppnår största åkglädje på din el-lådcykel. När du trampar på pedalerna är det kedjans uppgift att överföra kraften till hjulen. En smutsig kedja kräver mer kraft och sliter hårt på din kedja och lådcykel.

Att underhålla din lådcykel är superviktigt, så du kommer att ha glädje av din cykel i många år framöver. Vintertid är det också extra viktigt att hålla koll på däcktrycket, då lådcykeln alltid ska åka med ordentligt uppblåsta däck. Det kommer du att kunna känna på dina goda cykelturer.

Kom nu ihåg att skydda din lastcykel under vintermånaderna!

Se Amladcyklars rekommendationer för vårdprodukter här:

Bike Wash: Den bästa tvålen för din cykel

Brunox Oil Spray: Förläng kedjans livslängd

Bromsrengörare: Rengör dina bromsar från smuts och smuts

 

Vinterväder