Nyårslöfte: Mer träning

AMLADCYKLAR – CYKLAR I NORDISK DESIGN OCH KVALITET

Hur länge höll du ditt nyårslöfte?

Om du är en av dem som gick in i januari med stora ambitioner att ändra dina vanor, är du verkligen inte ensam. Miljontals människor har samma önskan att förändra något och för många handlar det om mer träning, gå ner i vikt och komma i bättre form.

MEN … många ger upp sina avsikter innan månaden är över. Faktum är, att en undersökning visar att nyårslöftet för många, som vill ha mer motion, kommer att överges exakt den 19 januari!
 
Studien är från Strava, som är en träningsapp, med miljontals användare, främst löpare och cyklister. I början av januari upplever appen ökad aktivitet varje år, ända fram till den 19 januari. Här visar den tydliga bilden, att de nyvunna vanorna överges och aktiviteten minskar.
Källa: Runners World

Hade du också en önskan om mer träning?

… Och är motivationen också rök igen? Motivation är det, som är svårast att upprätthålla, och konsten är att hålla i den. Ofta ryker det, då vi satt för höga mål, och realistiskt sett inte kan leva upp till dem.
 
Vårt råd är att göra det enkelt för dig själv. Sätt inte upp som mål att behöva springa 20 km tre gånger i veckan. Få kommer att kunna följa detta. Och brist på framgång är sällan det, som motiverar en att fortsätta.
 
På Amladcyklar har vi gett upp bilen, och upplever därmed naturligtvis, att vi rör oss mer i vardagen. Med vår ellådcykel kommer vi långt och brett, och får många nya upplevelser.
 
En elektrisk lådcykel är idealisk för att få ut hela familjen på en tur. Och vill du motionera mer finns det gott om möjligheter att hitta bra cykelvägar:
  • Under 2014 startade Trafikverket och kommunerna tillsammans arbetet med att bygga ut eller bygga om cirka 850 km cykelvägar i Stockholms län. Se de många rutterna här: Stockholm. Hitta ännu fler rutter här: Cykelleder. Eller den här appen, som förutom cykelvägar även visar parkering och allmänna cykelpumpar: Göteborg.
  • Vill du förlänga resan med en övernattning, kan du hitta bra rutter och billigt boende här: bedandbike.se.
  • Upplev kulturen i ditt närområde. Med en elektrisk lådcykel är det lätt att ta sig runt för fler upplevelser. Du har möjlighet att ta med mat och dryck, extra kläder eller vad du behöver, och du behöver inte oroa dig för parkering. För de större städerna finns appar, som ger en överblick över upplevelser. Se Upptäck Stockholm eller Göteborg Guide. Det kanske inte ger den bästa träningen, men att flytta runt lite är bättre än ingenting. Och kom ihåg; batteriet kan alltid stängas av på en elektrisk lådcykel 🙂

Håll motivationen uppe

En av många fördelar med att gå ut med familjen är, att du är mer om att hålla motivationen uppe. Enligt Strava är det mer sannolikt, att du fortsätter träna, om du gör det tillsammans med andra. Och familjen är just nu den mest coronavänliga gruppen att vara i.
 
Ge sedan din familj en gåva, som gynnar er alla: Upplevelser av rörelse och frisk luft. Det är vår om en liten stund 🙂
 
Vi rekommenderar vår Ultimate Curve, som levereras 100% monterad och redo att gå. Elcykeln är i ”Slim design”, och med det nya Anti-Tilt-systemet. Med den här cykeln blir det svårt att välja soffan, snarare än en cykeltur!
ultimate-curve-ladcykel-pris-fritlagt-amladcyklar