Allmän information

Amladcyklar/Andersen & Meldgaard ApS

Steen Blichers Vej 20

DK-2000 Frederiksberg

Danmark

CVR: 37392375

Email:              info@amladcyklar.se

Telefon:          +46 855922695

Sälg & leveringskrav – Amladcyklar.se

Betalning

Du kan betala ditt objekt på följande sätt:

Banköverföring (OBS! Via banköverföring, är du inte skyddad av invändningen regeln. Läs varför).

IBAN: DK9320006891833197

SWIFT: NDEADKKK

Betalning / kreditkort

Amladcyklar accepterar betalning med kredit / VISA, VISA Electron, Mastercard och Maestro. Vi kommer att dra pengar från ditt konto innan vi skickar varorna från vårt lager.

Samtliga belopp i SEK. Svenska kronor och inkl. moms.

Amladcyklar använda en godkänd betalserver, som krypterar all information med SSL (Secure Socket Layer) protokollet. Detta innebär att du inte kan läsa din information.

Sälg & leveringskrav – Amladcyklar.se

Leverans

Hos Amladcyklar hjälper vi dig att leverera din nya cykel eller objekt till din önskade leveransadress. När du köper en cykel levereras den till trottoarkanten om inte annat överenskommits. Obs: Om du inte är hemma och detta kräver en extra utgång, betalar du som kund själv detta.

När du köper tillbehör och reservdelar levereras de till närmaste  GLS butik. Se priser och tider för leverans här:

 • Leverans Sverige: 1.450,00 SEK. – Priset för vår standard 80% samlade cyklar – (Leverans = 1 – 3 arbetsdagar)
 • Leverans Sverige: 3.350,00 SEK. – Priset för vår 100% monterad cyklar og leverans – (Leverans = 1 – 3 arbetsdagar)
 • Leverans Sverige (delar och tillbehör): 122,00 SEK. (Leverans = 1 – 3 arbetsdagar)

Övriga leverans -> Kontakta gärna oss: info@amladcyklar.se

Särskilda villkor

Eventuella transportskador ska omgående anmälas och noteras på fraktstället till fraktbolaget och Amladcykler. Observera att våra cyklar är handmonterade och därför kan små repor förekomma
 
Om varan avvisas vid mottagandet eller du oväntat inte är hemma och därför måste returneras ska både returfrakt och frakt betalas till mottagarens adress igen.
 

Under upptagna perioder kan extra leveranstid uppstå för både oss och våra transportörer.

Sälg & leveringskrav – Amladcyklar.se

OM DU ångra ditt köp - Avbokning - (Webbförsäljning)

Du har 14 dagar på dig att avbryta ditt köp när du handlar på Amladcyklar.

Ångerfristen löper ut 14 dagar efter den dag du;

a) Har fått din vara.

b) Får den sista fysisk besittning när det gäller ett avtal om flera olika artiklar som har beställts i beställning och levererats separat.

c) Får sista partiet eller den sista delen i en fysisk besittning när det gäller ett avtal om leverans av ett/flera parti eller delar.

Du skal innan 14 dagar från mottagningsdatumet ge oss en skriftligt meddelande om att du önskar ångra ditt inköp. Meddelandet skall skickas till oss på:

Mail:                info@amladcyklar.se

I ditt meddelande måste du göra klart för oss att du vill utnyttja din ångerrätt.

Om du har fått ditt objekt (cykel, endast 80% monterad), får du sälvklart pengarna tillbaka om du ångrar ditt köp, dock dras av fraktavgift och returfraktkostnad. Kostnaden för returfraktavgift förväntas uppgå till maximalt 3350 SEK inkl. moms.

Observera att din returrätt förfaller om cykeln har körts utöver den korta testresan ca. 200 meter på eller har ändrats i förhållandehur det levereras, t.ex. monterad.

Du kan inte ångra ditt köp, eller avisa att ta emot försändelsen utan att ge oss tydliga meddelande om detta.

I händelse av att ditt paket returneras till vårt lager lagrar vi det i 6 veckor, varefter det förstörs.

Följande produkttyper är undantagna för ångerrätt:

 • Cyklar eller varor som tillverkats enligt konsumentens specifikationer(special design t.ex Dog, Workman, Kindergarten Open, Lowrider,hopällbar bänk, bänk med låda) eller har en tydlig personlig prägel.
 • Cyklar eller varor som kan försämras eller har använts (förutom testtur max 200 meter).
 • Cyklar som har ändrats beroende på hur de levererades.
 • Cyklar som är 100% monterade.
 • Elektronikprodukter som har anslutits.
 • Elektroniska reservdelar som kan ha anslutits.
Sälg & leveringskrav – Amladcyklar.se

Returnering - (Webköp)

Om du vill returnera ditt objekt, skicka tillbaka produkten till oss utan onödiga dröjsmål inom 14 dagar efter att du har meddelat oss att du vill ångra köpet. Vi bokar gärna transporter.

Du står för kostnaden att skicka tillbaka varan. Du måste bära de direkta kostnaderna för att returnera föremålet. Kostnaden för frakt (bara cyklar) förväntas uppgå till maximalt 3350 SEK inkl. moms.

I gengäld är du ansvarig för att varorna packas ordentligt.

Du har ansvar för varorna från tidpunkten av retur till att varan kommer fram till oss.

Vissa objekt kan till sin natur inte fraktas genom normal frakt. Detta gäller cyklar, som har levererats till 100% monterade. 

Varans skick när du skickar tillbaka den:

Du är bara ansvarig för minskade värde av varor som har hanterats på ett sätt som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och hur de fungerar. Med andra ord – du kan prova varan på samma sätt som om du skulle provat den i en fysisk butik.

Om produkten testas utöver vad som beskrivs ovan, anser vi det som användt, vilket innebär att du om du ångrar köpet bara får en del eller inget av köpesumman tillbaka, beroende på produktens kommersiella värde.

För att få hela köpesumman tillbaka, minus porto/frakt, måste du därför göra samma sak som du skulle göra i en fysisk butik. Du måste testa produkten, men inte ta den i praktisk användning.

Retur betalning av varorköpesumman:

Om du ångrar köpet får du naturligtvis hela varor belopp du har betalat oss tillbaka, men inga transportkostnader. I händelse av en skada som du är ansvarig för, räknas detta från köpesumman.

Om du använder din ångerrätt, kommer vi att återbetala alla betalningar för varorna från dig, utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter inom 14 dagar från den dag vi har fått varan tilbaka.

Vi kommer att genomföra en sådan återbetaling med samma betalningsmedel som du använde för den inledande transaktionen, om vi inte uttryckligen har kommit överens om annat. Eventuella avgifter täcks inte

Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi har fått produkten, såvida du inte innan har presenterat giltiga bevis för att få tillbaka den.

Om du ångrar ditt köp, måste varorna skickas till: 

Amladcyklar

Steen Blichers Vej 20

DK-2000 Frederiksberg

Danmark

 

Det praktiska:

 
Vad ska jag skicka tillbaka?
 
Du ska bifoga en kopia av fakturan eller orderbekräftelsen samt en beskrivning av varför du returnerar.
 
Notera! Vi tar inte emot paket som skickas med post. postförskott.
Sälg & leveringskrav – Amladcyklar.se

Vad gör vi med dina personuppgifter & Klarna (privacy policy)

För att komma överens med oss behöver vi följande information:

 • Namn
 • Adress och Telefonnummer
 • E-postadress

Vi registrerar dina personuppgifter med syftet att leverera varor till dig. Personlig information som registrerats med Andersen & Meldgaard ApS bevaras i fem år varefter uppgifterna raderas.

Vi samlar in personlig information via vår hemsida, och vi ser alltid till att det händer med ditt uttryckliga medgivande, så att du informeras om exakt vilken information som samlas in och varför.

Vi sparar inte kundinformation krypterad. Vi överför inte krypterad kunddata.

Information som ges till amladcyklar.se överföras eller säljas inte på något sätt till en tredje part och vi kommer inte att registrea in känsliga personuppgifter.

OBS! Om du har ett avtal med till exempel, en webbplats, måste de berättas att informationen förs vidare till tredje part. Det måste framgå här, och ange vem du offentliggöra informationen till.

Som registrerad hos Amladcyklar du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt att inspektera de uppgifter som registreras om dig. Du har dessa rättigheter på personuppgiftslagens begäran. I detta sammanhang kontakta oss på Amladcyklar, E-post: info@amladcyklar.se

Klarna

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalningsmetoder kan vi i Check out skicka dina personuppgifter i form av kontakt- och beställningsuppgifter till Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kvalificerar dig för deras betalningsmetoder och för att skräddarsy dessa betalningsmetoder för dig . Dina personuppgifter som överförs behandlas i enlighet med Klarna’s own privacy notice

Sälg & leveringskrav – Amladcyklar.se

Överklagande

Om du vill klaga på ditt köp, kontakta via mail: info@amladcyklar.se

Sälg & leveringskrav – Amladcyklar.se

Garantier och Reklamationsrätten

På Amladcykler har vi flera garantier som täcker dig bättre än vår standard 24 reklamationsrätt.

Batterigaranti se mer här: Batterioptimering och reklamationsguide

Rambrottgaranti se mer här: Rambrottgarantiguide

Reklamationsguider se mer här: Reklamationsguider

Observera att för att rätten att klaga på cyklar ska underhållas krävs löpande service och normala underhåll iakttas. Se krav på din faktura.

Avvisade reklamationsdelar kan alltid returneras mot köp av porto. Avvisade reklamationsdelar lagras i 6 veckor, varefter de förstörs.

LAG OCH JURISDIKTION

Vi agerar enligt gällande lag i Danmark. Eventuell tvist måste väckas vid domstolen i Frederiksberg, Danmark.

Förutsättningar

Reservation tas för tryckfel i text och priser och ändringar av cyklarnas specifikationer och tillbehör, moms- och skatteändringar samt force majeure. Observera att ovanstående endast gäller för vanliga konsumenter och inte för handlare.