Lådcykel – Dyr eller billig lådcykel?

Hydrauliske-skive-bremser-deluxe-amladcykler

Lådcykel – Dyr eller billig lådcykel?

Ska du ut och köpa en ny lådcykel? Och är du osäker på, om du ska köpa en dyr eller billig lådcykel? Vilken typ ska du välja? Och hur är det med bromsar, el och underhåll? Den här artikeln hjälper dig att välja rätt cykel, som passar dina prioriteringar och behov.

Med eller utan el?

Om din cykel ska vara med eller utan el beror helt på dina behov. Om du bara behöver använda den för att köra barnen en kort tur till dagis, räcker det med en Classic Lådcykel utan el. Här får du en relativt billig lådcykel.
 
Räcker budgeten till det, skulle vi dock rekommendera en lådcykel med el, då elfunktionen alltid går att stänga av. Och det är svårt att förutse framtida behov och möjligheter, som kommer att dyka upp, när man väl har cykeln.

Val av bromsar

Våra lådcyklar kommer med 3 typer av bromsar: Hydrauliska skivbromsar, mekaniska skivbromsar och V-bromsar / fälgbromsar.
 
Amladcyklar kommer alltid att rekommendera hydrauliska skivbromsar, eftersom de kräver ett minimum av underhåll och bibehåller en konstant hög bromsprestanda. I en hektisk dag är det ofta så, att underhåll av cykeln hoppas över. Med hydrauliska bromsar har du fortfarande en säker lastcykel, även om det inte är underhåll, som står högst upp på din todo-lista. Hydrauliska skivbromsar ger cykeln den största bromseffekten. Cykeln är betydligt lättare att stanna än med andra bromssystem, vilket är en viktig säkerhetsfaktor för eldrivna lådcyklar.
 
Mekaniska skivbromsar är ett säkert och effektivt bromssystem. Det kräver dock lite mer underhåll, då kablarna kan ge vika, varefter de måste justeras/dras åt.
 
Vi är medvetna om, att ekonomin spelar in även, när man köper en lådcykel. Många vill ha en billig lådcykel och därför väljer vissa kunder V-bromsar/fälgbromsar. Bromstypen har höga underhållskrav, då både bromsbelägg och vajrar måste inspekteras och bytas regelbundet, men är också mycket billigare än de hydrauliska skivbromsarna.
 
För dig som köper en ny lådcykel, är det därför att bestämma själv vilka prioriteringar, du har. Se guiden nedan, som kan hjälpa dig att välja bromsar/cykel? Obs: Alla modeller (utom Classic) är med el.
valg-af-bremse-oversigt

Pris på lådcykel

Våra priser sträcker sig från 10.900 – 31.999 SEK (januari 2022). På Amladcyklar har vi inställningen att ALLA MÅSTE HA RÅD MED EN LÅDCYKEL. Vår affärsmodell bygger därför på direktförsäljning till konsument från vår egen monteringsfabrik i Veksø, Danmark utan dyra mellanhänder. Du kommer därför inte se priser hos oss, som går hela vägen upp, trots att vi kan leverera samma kvalitet som andra återförsäljare. Vill du ha en billig lådcykel i hög kvalitet, så har vi cykeln för dig.

Superior:
V-broms / fälgbroms

superior-ladcykel-pris-fritlagt-amladcyklar

Deluxe:
Hydraulisk skivebremse

deluxe-ladcykel-pris-fritlagt-amladcyklar

Ultimate Harmony:
Hydraulisk skivebremse

ultimate-harmony-ladcykel-pris-fritlagt-amladcyklar

Premium:
Mekanisk skivbroms

premium-ladcykel-pris-amladcyklar

Ultimate Curve:
Hydraulisk skivebremse

ultimate-curve-ladcykel-pris-fritlagt-amladcyklar

Classic Lådcykel:
Mekanisk skivbroms

classic-ladcykel-pris-fritlagt-amladcyklar

Beställ online

Beställ online eller kom förbi Halmstad till en kostnadsfri och icke bindande provkörning. Oavsett om du vill ha en billig lastcykel eller någon av våra toppmodeller. Vi är redo att hjälpa och ge dig råd så att du får en cykel som kommer att ge glädje i många år framöver.

 

Ring och boka en provcykling eller beställ online

Kontakt 010-330-0575 Södra Sverige
Kontakt 085-592-2695 Köpenhamn

Besök vår danska hemsida