Vilken lådcykel ska jag välja?

– En guide till att välja vilken lådcykel du ska köpa utifrån dina behov och din ekonomi

Vilken lådcykel ska jag välja?

– En guide till att välja vilken lådcykel du ska köpa utifrån dina behov och din ekonomi

Lådcykelmarknaden är stor och det finns många modeller som möter olika behov. Vi har därför gjort denna guide som går igenom skillnaderna, vad som är viktigt att vara medveten om, vad man ska välja eller välja bort och vilken cykel som uppfyller dina krav på ekonomi, komfort, förvaring, körning mm.

– Vad du bör tänka på innan du köper en lådcykel…

1. Ändamål:

Innan du börjar undersöka marknaden är det en bra idé att göra klart vilket syfte lådcykeln ska fylla, för dig.
– Ska den användas för att bära in barn? Och i så fall, hur många?
– Ska lådcykeln användas för att åka med varor/verktyg? Och ska det finnas möjlighet att kunna låsa av lådan?
– Ska den användas för att transportera maskiner? Och ska det finnas en ramp för att få upp maskinerna?
– Eller ska din hund ha nöjet att köras runt på en lastcykel?

2. El:

Om din cykel ska vara med el eller utan el beror på dina behov. Vi rekommenderar en lådcykel med el, då den alltid kan stängas av när den inte behövs. Och det är alltid härligt med medvind i alla slags väder! Men en elektrisk lådcykel kräver också lite mer underhåll och är en stor kostnad. Det är värt att överväga:
– Hur långt ska jag köra? Behöver du bara köra 1 km fram och tillbaka från dagis så räcker en klassisk lådcykel utan el till dina behov. Vill du dock ha möjlighet till långa resor, cykling i kuperad terräng eller cykling med tung last är en ellådcykel att föredra.

3. Omfattning:

Hur mycket kommer du att spendera på din lådcykel? Ska den användas till en tur med barnen på söndag? Eller så kör du 13 km. varje dag till jobbet? En cykel som används mycket kräver självklart mer underhåll då den utsätts för mer slitage. Här är det framför allt bromsarna som kan kräva mycket underhåll om du inte väljer rätt (se alternativ nedan). Och ska du köra långt kan storleken på batteriet ha betydelse.

4. Underhåll:

En lådcykel ska underhållas precis som alla andra transportmedel. Och har du en elektrisk lådcykel så kräver den lite mer än en vanlig cykel. Dessutom bör du fundera över vilken modell du väljer. De billigare modellerna kräver ofta mer underhåll än de dyrare. Överväg möjligt dina egna förmågor och vad du vill göra själv:
– Kan man byta bromsbelägg, kablar etc själv?
– Vill du göra lite själv, men annars överlåta det till en cykelmekaniker?
– Vet du ingenting själv, eller har du inte tid?

5. Försäkring:

Lådcyklar är tyvärr mycket efterfrågade bland tjuvar och det är därför viktigt att du säkrar dig så bra som möjligt:
– Har du kontroll över försäkringen?
– Hur är det med lås? Är de försäkringsgodkända?
– Se evt. denna artikel: Hur man gör livet surt för cykeltjuven

6. Köp av tillbehör:

Alla våra cyklar levereras med en rad olika utrustningar (se vad under den enskilda cykeln), och är redo att åka vid mottagandet. Ytterligare tillbehör kan alltid köpas i efterhand. Har du specifika behov som behöver vara tydliga från start ska de beställas samtidigt som cykeln.
– Kör du med barn under 1 år? Då är en babystol ett bra val.
– Ska din cykel stå utomhus i alla slags väder? I så fall rekommenderar vi ett garage.

7. Smak och komfort:

Smaken är individuell. Så oavsett om du är för runda hörn eller skarpare kanter kan vi inte tipsa dig om. Om du har önskemål om utrymme för benen på cykelföraren, eller behöver åka med större barn/vuxna i ladan, eller kanske vice versa vill ha en cykel som tar så lite plats som möjligt, då kan vi hjälpa till.

8. Pris:

Priset är ofta en avgörande faktor när man köper en lådcykel. På Amladcyklar anser vi att alla ska ha råd med en lådcykel. Och vi kan erbjuda en lådcykel ända ner till 8 799 DKK. Men det är klart att du får mer om du betalar mer. Vår toppmodell för 22 999 DKK är alltså utrustad med det bästa av det bästa… och är fortfarande en billig lådcykel i lyxklassen.

Vilken lådcykel ska jag välja?

Tabellen nedan kan hjälpa dig att hitta den modell som passar dina behov:
Vilken lådcykel ska jag välja

 

Är du fortfarande tveksam? Ring oss och låt oss guida dig:
Tel: 010-330-0575