Miljövänliga förpackningar

På Amladcykler tar vi emot mycket varor. Vi tar emot enskilda delar som vi hämtar på vår monteringsfabrik för färdiga lastcyklar som skickas direkt till kunden. Alla delar är väl packade så att de inte skadas under transporten.

Det uppskattar vi, men det innebär också en stor mängd förpackningar. Vi använder också mycket emballage, när vi skickar cyklar och tillbehör till våra kunder. Den stora frågan har därför varit; hur kan vi minska förbrukningen och använda mer miljövänliga förpackningar?
 
Ett självklart svar är återvinning. All kartong vi själva tar emot, återvinner vi, när vi själva ska skicka paket. Vi har även ett avtal med en lokal vinhandlare om att motta kartong, som vi kan använda för att slå in varor. Det är vettigt både för oss, för vinhandlaren och för miljön. Paketen är kanske inte de snyggaste att titta på, men så länge innehållet är ordentligt skyddat, är vi nöjda.
Miljovanlig-Forpackning-amladcyklar

Amladcyklar stödjer Miljövänliga Förpackningar

Miljövänlig Förpackning är en sammanslutning av företag, som alla packar och fraktar varor och därmed använder förpackningar, men som samtidigt strävar efter att skydda miljön och vår planets begränsade resurser.
Det är individuellt från företag till företag hur exakt detta görs, men gemensamt för alla företag är fokus på att minimera förbrukningen av förpackningar, och sprida budskapet om att tänka på miljön.
 
Få bra inspiration till att välja förpackningar på Miljövänlig Förpackning’s hemsida, och hjälp till att stödja en mer hållbar förpackning av våra produkter:

Miljövänlig Förpackning

Læs også Miljövänliga transportmedel – för företag